رژیم عربستان را تهدید به حمله نظامی کرد  

 

عصرایران ؛ علی قادری - در همان روزهایی که فرمانده کل قوای نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران از راه اندازی  ناوشکن ایرانی جماران در خلیج فارس بازدید می کرد در آن سوی آبها ، هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه ایالات متحده امریکا نیز در حال گفتگو با مقامات عربستان سعودی بود.

ظاهراً در این مذاکرات،سعودی ها اعلام کرده اند که بطور غیر مستقیم از حمله نظامی امریکا به ایران حمایت می کنند، مشروط به اینکه این تهاجم، محدود به تاسیسات اتمی جمهوری اسلامی باشد.

البته این اولین بار نیست که سعودی ها در پرونده صلح آمیز هسته ایران با آمریکا همکاری می کند ،در بهار سال گذشته میلادی بود که سرویس امنیتی این کشور به دستور مستقیم بندر بن سلطان، شهرام امیری که از دانشمندان هسته ای ایران بود را در حال اجرای مناسک حج عمره دستگیر و به سیا تحویل داد تا بلکه آمریکایی ها از سایر پیشرفت های اتمی مردم ایران که هنوز رسانه ای نشده است، آگاه شوند.


البته ایران تا کنون به شکل رسمی و غیر رسمی ، تذکرات لازم را به مقامات عربستان داده و آنها را به رعایت اصول حسن همجواری دعوت کرده است اما ظاهرا سعودی ها این توصیه ها را جدی نگرفته اند و متاسفانه در حال عبور از خط قرمز جمهوری اسلامی ایران هستند.


مقامات عربستان نباید فراموش کنند که عبور از خط قرمز ایران به معنای اعلان جنگ به تهران است و تاریخ منطقه خاورمیانه نشان داده است که مردم ایران با متجاوزین و متحدینشان هیچگاه سرشوخی نداشته اند!سعودی ها بدانند که ایران هر گونه تهاجم هر چند به شکل محدود را به شدت و در یک سطح وسیع ، پاسخ خواهد داد.نیروهای مسلح ایران ، موشک های پیشرفته اش را جهت گذاشتن در موزه هنرهای دفاعی،آزمایش نکرده اند. بنابراین هر گونه همکاری مستقیم یا غیر مستقیم سعودی ها در هر گونه تهاجم احتمالی به ایران و تاسیسات اتمی اش با پاسخ مستقیم ایران مواجه خواهد شد و نتیجه ای جز باخت برای ریاض نخواهد داشت.


البته ایران مردم عربستان را برادران دینی خود می داند.مردم ایران و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس تاریخ و علایق مشترک فراوانی دارند.آنها قرن ها در کنار یکدیگر زندگی کرده اند و بعد از این نیز باهم و در یک منطقه،این تاریخ و علایق را ادامه خواهند داد. بنابراین خصومت آشکار مقامات دولتی عربستان علیه ایران و پرونده صلح آمیز هسته ای اش علاوه بر جنبه های سیاسی و امنیتی،یک اشتباه تاریخی نیز به شمار می رود.اشتباهی که در حافظه تاریخی مردم منطقه ثبت خواهد شد.

سعودی ها باید بدانند که ادبیات رقابت با ادبیات خصومت متفاوت است و آنچه آنها انتخاب کرده اند خصومت است نه رقابت و طبیعتا پاسخ به خصومت،چیزی جز خصومت نیست آنهم به سبک کاملا ایرانی،سبکی که قابلیتش را تا کنون بارها نشان داده و تاثیر گذاریش را ثابت کرده است.

در نهایت باید گفت که تهران همواره با دست باز به سراغ ریاض رفته است اما متاسفانه ظاهرا سعودی ها نمی خواهند مشت بسته خود را باز کنند.


مقامات عربستان در حالی حسن نیت جمهوری اسلامی را رد می کنند که دست آنها سالهاست برای واشنگتن و سیاست های مداخله جویانه اش در منطقه،باز است. ریاض نباید فراموش کند که مشت باز تهران در حال بسته شدن است و زمانی که بسته شود به سختی بتوان آن را باز کرد.